ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ МЕНЕДЖМЕНТУ В ЦИФРОВОМУ ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2024)
У статті досліджуються ключові етапи та принципи підготовки майбутніх бакалаврів менеджменту до професійної взаємодії в умовах цифрового середовища. З огляду на швидкий розвиток цифрових технологій та їх вплив на всі сфери діяльності, виникає необхідність у фахівцях, які володіють сучасними знаннями та навичками для ефективної роботи в нових умовах. Автори розглядають комплексний підхід до підготовки майбутніх бакалаврів менеджменту в умовах ЗВО, що включає ознайомлення з основними цифровими технологіями, опанування новітніх ринкових технологій, розвиток комунікативних та аналітичних навичок, а також практичне застосування знань через стажування та проєкти. Особливу увагу автори статті приділяєть важливості міждисциплінарного підходу, що об’єднує знання з різних галузей, таких як інформаційні технології, маркетинг та фінанси. Таким чином можна забезпечити всебічну підготовку студентів та їхню готовність до вирішення комплексних завдань у професійній діяльності. Автори також наголошують на значенні гнучкості та адаптивності, які є необхідними для швидкої адаптації до нових цифрових тенденцій та технологій. Окрім того, велика увага приділяється інтеграції навчання з реальними бізнес-практиками. Це дозволяє студентам отримати практичний досвід і зрозуміти, як цифрові технології можна використовувати на практиці. Такий метод не тільки допомагає краще засвоїти інформацію, але й допомагає створити професійні зв’язки, які можуть бути корисними в майбутньому працевлаштуванні. У статті підкреслюється важливість постійного вдосконалення знань та безперервного навчання. Це включає участь у семінарах, курсах підвищення кваліфікації та активне стеження за новими розробками в галузі цифрових технологій. Автори роблять висновок, що лише комплексний підхід до підготовки бакалаврів менеджменту, який включає як теоретичні знання, так і практичні навички, а також розвиток м’яких навичок, дозволить сформувати висококваліфікованих фахівців, здатних успішно працювати в умовах сучасного цифрового середовища.