АНАЛІЗ ВПЛИВУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ НА ФОРМУВАННЯ МОРАЛЬНО-ДІЛОВОЇ КУЛЬТУРИ В МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ - Стрельчук, Яна В’ячеславівна (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2020)
Стаття присвячена аналізу впливу професійної підготовки на один із важливих складників, а саме культури морально-ділових відносин у майбутніх менеджерів-міжнародників. На сучасному етапі розвитку українського суспільства важливого значення набуває модернізація професійної освіти, підготовка висококваліфікованих фахівців у галузі зовнішньоекономічної діяльності. Професійна підготовка висококваліфікованих менеджерів передбачає формування культури морально-ділових відносин. Успішне розв'язання цього питання має соціально-економічне, культурологічне та педагогічне значення. Особливої уваги заслуговують аспекти моральної, естетичної свідомості, правової культури менеджерів, їхнього вміння наслідувати національні та культурні традиції, розвивати доброчинні відносини з діловими партнерами. Успішне подолання зазначеної проблеми є актуальним у сучасній педагогічній теорії і практиці, оскільки нові соціально-економічні умови вимагають від вищої школи такої системи професійної підготовки майбутніх менеджерів, яка б давала змогу ефективно виконувати завдання щодо розвитку духовних і ділових якостей спеціалістів, формування готовності до активних моральноділових відносин з урахуванням світових і національних особливостей розвитку суспільства, економіки, культури. У процесі дослідно-експериментальної роботи автором вивчено вплив вищої професійної освіти на формування культури морально-ділових відносин у майбутніх менеджерів-міжнародників, визначено ефективність того, що пропонується студентам для формування в них позитивного ставлення до культури, достатності знань із зазначеної проблеми та практичного використання майбутніми менеджерами найважливіших елементів культури морально-ділових відносин.