ЗМІСТ І СПЕЦИФІКА РОБОТИ КОНЦЕРТМЕЙСТЕРА У ХОРОВОМУ КЛАСІ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Коваленко, Лілія (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті представлена спроба розв'язати низку питань, щодо концертмейстерскої діяльності у хоровому класі педагогічного закладу вищої освіти, основні моменти якої полягають у спеціальних здібностях, уміннях, навичках, необхідних концертмейстерові для ефективної роботи з хоровим колективом. Автор розглядає хоровий клас як природний музичний інструмент, а діяльність концертмейстера як його невід'ємну складову.