ДІАГНОСТИКА ДУХОВНО-МОРАЛЬНОЇ ЗРІЛОСТІ СТУДЕНТА У ВИЯВІ СВІТОГЛЯДНОЇ КУЛЬТУРИ - Дорож, Ірина; Ковальчук, Анатолій (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті розкрито особливості діагностики показників духовно-моральної зрілості студента у вияві світоглядної культури. Серед них: розвиненість духовно-моральних почуттів, етичних та естетичних ставлень студентів, соціально-психологічні установки в мотиваційній сфері, вольові якості (здатність підпорядкувати свої життєві устремління та поведінку вищим аксіологічним настановам). Докладно описано діагностичний інструментарій та наведено результати емпіричного дослідження.