НАСТУПНІСТЬ ДОШКІЛЬНОГО ТА ПОЧАТКОВОГО НАВЧАННЯ В УМОВАХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Каньоса, Наталія (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті розглядаються особливості організації освітньо-виховного процесу в закладі дошкільної освіти та початковій школі. Основна увага зосереджується на важливості дотримання наступності з урахуванням Закону про Нову українську школу; її Концепції й вироблення принципового підходу до навчання і виховання дошкільника та школяра. Розглядаються умови та завдання організації освітньо-виховного процесу в дошкільному закладі, що є підґрунтям дотримання наступності організації освітнього процесу в початковій школі. Особлива увага приділяється комунікативній спрямованості навчання – оволодіння українською мовою як засобом спілкування та вмінь практично їх використовувати.