ТЕАТРАЛЬНА ОСВІТА ТА СЦЕНІЧНЕ МИСТЕЦТВО В ПЕРІОД СОЦІОКУЛЬТУРНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ: СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ - Опанасик, Оксана; Юр, Маргарита (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
Культурний потенціал та традиції національного театру оцінюються через його репертуар та творчі можливості трупи, всього творчого складу. Тому підготовку нових постановок або впроваджувані театром креативно-культурницькі заходb, спрямовані на підвищення творчого рівня акторська складу, неможливо однозначно пов'язувати лише з кількісно-якісними характеристиками надання культурних послуг. У статті розкрито актуальність проблеми щодо підвищення вимог до театральної справи відповідно до специфіки та методології фахової мистецької освіти; зактуалізовано державну підтримку заходів із підвищення конкурентоспроможності українських театрів у світовому театральному просторі; проаналізовано формування єдиної державної політики щодо наукової та методичної допомоги регіональнім органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування для вирішенні питань державної підтримки розвитку креативних індустрій та мистецьких галузей, зокрема театрального мистецтва.