З ДОСВІДУ ОРГАНІЗАЦІЇ ТРУДОВОЇ ПІДГОТОВКИ У ЗАКЛАДАХ СОЦІАЛЬНОГО ВИХОВАННЯ 20-Х – ПОЧАТКУ 30-Х РОКІВ ХХ ст. В УКРАЇНІ - Ковальчук, Геннадій (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті розкрито досвід організації процесу трудової підготовки дітей у закладах соціального виховання 20-х – початку 30-х років ХХ ст. в Україні. На основі аналізу історикопедагогічної літератури показано процес їх створення та діяльність у яких вихованці залучалися до різних видів суспільно корисної праці у виробничих майстернях і підсобних господарствах, спрямованих не лише на формування трудових умінь і навичок, але й як змога забезпечити підготовку до вступу в трудове життя, успішно оволодівати основами відповідних професій.