СИСТЕМА ПІДВИЩЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛІВ У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХІХ – ПЕРШІЙ ПОЛОВИНІ ХХ СТОЛІТТЯ - Орєхова, Лариса (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті розглядається система навчання, форми, методи та методичне забезпечення підвищення професійної підготовки вчителів у досвіді роботи таких видатних педагогівпросвітителів другої половини ХІХ – першої половини ХХ століття, як К. Ушинський, М. Корф, Б. Грінченко, Х. Алчевська.