КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД ДО ОСОБИСТІСНО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ДЕФЕКТОЛОГА ЗА УМОВ ПРОЕКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Кононова, Марина (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті висвітлені проблемні питання компетентнісної особистісно-професійної фахової підготовки дефектолога. Визначено теоретичні та прикладні питання запровадження компетентнісного підходу в освіту України. Акцентується увага на основних складових професійної компетентності майбутнього дефектолога. Підкреслюється особливе місце процесу самостійної проектно-модульної діяльності у формуванні дослідницьких компетентностей дефектолога, необхідних для професійного розвитку