СТАНОВЛЕННЯ І РОЗВИТОК ОДНІЄЇ З НАЙСТАРІШИХ КАФЕДР УНІВЕРСИТЕТУ – КАФЕДРИ ПЕДАГОГІКИ ТА УПРАВЛІННЯ НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ - Вонсович, Валентина; Горбатюк, Оксана; Федорчук, Вікторія (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті розкрито питання функціонування, становлення і розвитку однієї з найстаріших кафедр Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка – кафедри педагогіки та управління навчальним закладом. У хронологічній послідовності простежено зміни у професорсько-викладацькому складі кафедри, зростання науково-методичного доробку науково-педагогічних працівників. Акцентовано увагу на тому, що основні напрями педагогічних досліджень, над якими працює кафедра, спрямовані на удосконалення педагогічної підготовки майбутніх учителів та розвиток педагогічної думки в Україні.