МЕДІАОСВІТА В СИСТЕМІ СУЧАСНИХ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД - Бачинський, Дмитро (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті досліджено зарубіжний та вітчизняний досвід упровадження медіа в систему освіти, зокрема у заклади вищої освіти. Визначено потребу вдосконалення й подальшого введення медіаосвіти в Україні, розкрито положення, етапи та значення Концепції впровадження медіаосвіти в Україні. Розглянуто медіаграмотність як важливу складову подальшого розвитку громадянського суспільства нашої держави. Порушено проблему формування медіакомпетентності сучасного педагога як складова частина його професійної майстерності. Надано інформацію про основні центри дослідження медіаосвіти в Україні, їх роль та доведено важливу роль медіаосвіти як фундаменту формування медіаграмотності та медіакультури, що має стати основою гуманітарної безпеки держави.