ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ДО ОЗДОРОВЧОЇ РОБОТИ - Бабюк, Сергій (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
Окреслено зміст професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури. Здійснено теоретичний аналіз наукових досліджень з теми. Визначено сутність поняття “підготовленість майбутнього вчителя фізичної культури до фізкультурно-оздоровчої роботи з учнями”. яке розглядається як результат професійної підготовки студента закладу вищої освіти, який виражений у здатності до формування особистої фізичної культури учнів і здійснення ролі координатора здоров’язберігальної освіти в закладі середньої освіти, та забезпечується сформованістю мотивації, знань, умінь, комунікативних навичок та особистісних якостей майбутніх учителів фізичної культури. Запропоновано мету, зміст і завдання підготовки майбутніх учителів фізичної культури до фізкультурно-оздоровчої роботи з учнями відповідно до вимог сучасної освіти.