ДО ПРОБЛЕМИ ЗМІСТУ ШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ: Е.Д. ГІРШ І “БАЗОВІ ЗНАННЯ” - Дічек, Наталія (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
Розкрито педагогічні погляди сучасного американського вченого Е.Д. Гірша на необхідність озброєння кожного учня певним обсягом концептуально дібраного загальнокультурного знання, визначеного ним як core knowledge (у перекладі з англійської “базові знання”); на суть культурної грамотності й читацької компетентності. Обґрунтовано можливості екстраполяції освітніх ідей ученого на проблемне поле української середньої школи у сенсі розроблення підходів до конструювання змісту освіти.