РОЛЬ МУЗИКОТЕРАПІЇ В ОЗДОРОВЧІЙ ВИХОВНІЙ І МОРАЛЬНІЙ ФУНКЦІЇ ОСОБИСТОСТІ - Ткаченко, Тетяна (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті охарактеризоване значення цілющих властивостей класичної й народної музики та співу щодо їх оздоровчої дії, здатності сприятливого впливу на організм людини, поліпшення його психологічного стану, доводиться терапевтична значущість виховної й оздоровчої функції мистецтва у формуванні особистості, у підвищенні її психоемоційного стану. Стаття містить загальні поради, які сприяють збереженню й підтримці бадьорості, здоров’я, позитивного емоційного стану людини.