ГОТОВНІСТЬ ВИХОВАТЕЛЯ ДО ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГОВАЛЕОЛОГІЧНОЇ ПОВЕДІНКИ СТАРШИХ ДОШКІЛЬНИКІВ - Бабюк, Тетяна; Перепелюк, Інна (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті з’ясовано сутність поняття “готовність вихователя до формування у старших дошкільників еколого-валеологічної поведінки”. Проаналізовано зміст загальної готовності вихователя до роботи з дітьми дошкільного віку та готовності до здійснення екологічного виховання дітей і на цій основі визначено уміння та риси, необхідні для успішного формування в дітей старшого дошкільного віку еколого-валеологічної поведінки. У готовності до роботи з дітьми дошкільного віку визначено методичний, соціальний та психологічний компоненти. Ґрунтуючись на особистісно-діяльнісному підході та аналізі еколого-педагогічної готовності вихователів, виокремлено критерії та показники визначення рівня досліджуваної готовності.