ПРОФЕСІЙНА ЕФЕКТИВНІСТЬ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ У СФЕРІ КОМЕРЦІЇ - Ржевська, Наталія (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
Професійна ефективність майбутніх фахівців у сфері комерції є вкрай важливою в умовах функціонування повної та всеохоплювальної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС з огляду на розширення торговельних зв’язків, появою на споживчому ринку нових товарів, нових можливостей для молодих трейдерів та підприємців. Особливо важливою для майбутніх фахівців вищезазначеної сфери стають компетентності (як загальні, так і фахові), що формують професійну ефективність фахівця. У статті зроблена спроба розробити рекомендації, які можуть бути використані в освітньому процесі підготовки майбутніх фахівців з огляду на євро інтеграційні процеси та реформування вищої освіти в Україні.