ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ УЧНІВ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Покрова, Світлана (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті теоретично обґрунтовано актуальність та доцільність упровадження технологій формувального оцінювання навчальних досягнень учнів початкової школи в освітній процес. Описано узагальнені технології спостереження за учнями першого класу, розкрито сутнісні ознаки учнівських портфоліо, визначено цілі їх укладання; визначено умови роботи з портфоліо в контексті контролю досягнень учнів в умовах Нової української початкової школи.