ДОСЛІДЖЕННЯ АБРЕВІАТУРНИХ СКОРОЧЕНЬ У ПРОФЕСІЇНІЙ ІНОЗЕМНІЙ МОРСЬКІЙ СФЕРІ (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2024)
У статті акцентується увага на тому, що будь-яка мова рясніє абревіатурами, і ми настільки звикли до них, що використовуємо всюди. У текстах професійно спрямованої морської літератури та програм міститься велика кількість різноманітних предметів зі складною структурою. Щоб якнайшвидше передати інформацію та зменшити кількість громіздких фраз, слід використовувати абревіатуру. Абревіатури можна використовувати для економії місця та часу, щоб уникнути повторення довгих слів і фраз або просто для відповідності загальноприйнятому використанню. Найпоширенішими типами скорочень, що використовуються в морських професійних текстах, є акроніми, літерні абревіатури та скорочення, скорочення багатокомпонентних морських професійних термінів в англійській мові. Абревіатури в цій галузі також можна поділити на нестандартні, фразеологічні та складені для оптимізації обміну та передачі інформації. Фразеологічні абревіатури є засобом скорочення розмовних фраз і виразів. Само собою зрозуміло, що ми використовуємо абревіатури не лише в морських та інших робочих сферах, а й у повсякденному житті. Дослідження абревіатур також актуальне та пов'язане з широким поширенням скорочених слів у морській іншомовній науковотехнічній літературі. У статті зазначається, що абревіатури дають нам багато переваг, а саме: абревіатура забезпечує швидкий, легкий і зручний спосіб позначення чогось; економить час, зусилля та простір; його легше використовувати в повсякденному письмі; абревіатура полегшує читання. Тому абревіатури у вашому повсякденному мовленні полегшують і прискорюють спілкування, особливо на кораблі. Труднощі можуть виникнути у правильному використанні певних абревіатур та особливостей професійної термінології. Однак, як і в будь-якій сфері вивчення мови, знання та невелика практика допоможуть подолати труднощі. Судно також містить багато обладнання з довгими назвами, і як екіпаж корабля, ви повинні знати багато скорочених форм фраз. Правильна термінологія та скорочення також відіграють фундаментальну роль у цій складній галузі. Розмовляючи тією самою професійною мовою, можна уникнути непорозумінь, які найчастіше призводять до помилок і негативно впливає на ефективність обслуговування та дохід.