СМИСЛОВЕ ЧИТАННЯ МОЛОДШИМИ ШКОЛЯРАМИ НАУКОВО-ХУДОЖНІХ ТЕКСТІВ - Мартиненко, Валентина (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті розкрито сутнісні характеристики смислового читання, іманентні властивості науково-художніх текстів, прийоми їх опрацювання у початковій школі. Зроблено акцент на вікових особливостях сприймання таких текстів молодшими школярами. Представлено основні очікувані результати, яких досягають молодші школярі за вимогами чинної Типової освітньої програми щодо опрацювання науково-художніх текстів на завершенні навчання в початковій школі.