СПЕЦИФІЧНІ ОСНОВИ ТЕХНІКИ ФОРМУВАННЯ ВИКОНАВСЬКОГО ДИХАННЯ ПІД ЧАС ГРИ НА МІДНИХ ДУХОВИХ ІНСТРУМЕНТАХ - Михайлишен, Олександр; Михайлишена, Анастасія (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті схарактеризовано поняття і досліджено техніку виконавського дихання під час гри на мідних духових інструментах; розглянуто схему роботи дихального апарата музиканта; вивчено особливості дихання під час “гри на опорі” та об'єктивні закономірності звуковидобування на мідних духових інструментах; окреслено процес регулювання руху повітряного струменя за допомогою фонем.