УКРАЇНСЬКЕ ХОРОВЕ МИСТЕЦТВО ПЕРШОЇ ТРЕТИНИ ХХ ст. У КОНТЕКСТІ ПРОЦЕСІВ НАЦІОНАЛЬНОГО КУЛЬТУРНОГО ВІДРОДЖЕННЯ - Лисенко, Яніна; Коротенко, Дарія (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті розглядаються особливості українського хорового мистецтва. Автори звертаються до маловідомої історії становлення хорового мистецтва першої третини ХХ ст. у контексті процесів національного культурного відродження. Розглядаються віхи просвітницької діяльності вітчизняних музикантів та зростання професіоналізму й інтересу до національних здобутків серед широких верств населення.