ФОРМУВАННЯ ВИКОНАВСЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА В АНСАМБЛЕВОМУ КЛАСІ - Карташова, Жанна (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті окреслено деякі аспекти формування виконавської майстерності майбутнього вчителя музичного мистецтва у процесі ансамблевого музикування; обґрунтовано специфіку спільної музично-виконавської діяльності та визначено її суттєві особливості, які не лише вдосконалюють професійні навички майбутнього вчителя музичного мистецтва, але й формують гармонійну, духовно багату особистість. Автор вважає, що ансамблеве музикування в процесі інструментальної підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва має стати одним із провідних засобів формування виконавської майстерності. Знання й практичні навички, що отримує студент у процесі роботи в класі інструментального ансамблю, збагачують кожного студента.