МУЗИЧНА КАЗКА ЯК ІНСТРУМЕНТ РОЗВИТКУ КРЕАТИВНИХ ЯКОСТЕЙ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Борисова, Тетяна (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
Наукову розвідку присвячено теоретичному обґрунтуванню доцільності використання музичних казок для розвитку креативних якостей молодших школярів. Визначаються структурні складові креативних якостей, окреслені їх сутнісні характеристики. Науково аргументуються можливості активізації творчих ресурсів дитини у процесі сприйняття матеріалу музичних казок та у процесі художньо-творчої діяльності з постановки музично-казкового репертуару. Наводяться конкретні приклади залучення дітей до елементарної сценаристської, режисерської, акторської діяльності, що сприяє розвитку креативності мислення, продукуванню оригінальних творчих ідей та рішень.