ФОРМУВАННЯ УСВІДОМЛЕНИХ І МІЦНИХ ОБЧИСЛЮВАЛЬНИХ НАВИЧОК ЯК СКЛАДОВОЇ ПРЕДМЕТНО-МАТЕМАТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МОЛОДШОГО ШКОЛЯРА - Панченко, Валентина (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
Статтю присвячено проблемі формування в молодших школярів обчислювальних навичок. Виокремлено якості, якими характеризується високий ступінь сформованості обчислювальної навички. Простежено послідовність опрацювання обчислювальних прийомів та теоретично обґрунтовано і розкрито етапи формування обчислювальних навичок.