ФАХОВА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ЮРИСТІВ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ: СУЧАСНИЙ СТАН І ПРОБЛЕМАТИКА - Ситник, Петро (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті розглянуто проблеми психолого-педагогічної підготовки майбутніх юристів із позиції мотиваційного та прикладного підходу. Акцентується необхідність урахування структури професійної діяльності юриста при формуванні змісту підготовки. Наводиться приклад оптимальної побудови навчального плану, опираючись на мотивацію здобувачів вищої освіти до навчання в університеті, їх вибору конкретної правничої сфери та можливості застосування здобутих практичних навичок.