РОЗВИТОК ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ У 20-х рр. ХХ ст. ТА УПРАВЛІННЯ НИМИ - Поліщук, Світлана (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті охарактеризовано мету, завдання і зміст освіти та виховання. Детально проаналізовано історичний доробок учених-педагогів із питань запровадження єдиної освітньої системи в Україні на етапі її становлення і розбудови вітчизняної школи. Створено цілісну картину історичного досвіду становлення вітчизняної школи, що безумовно сприяє реалізації тих завдань, які стоять перед сучасною школою. Описано ієрархію підпорядкованості керівних органів відповідних закладів освіти.