ПРОЕКТУВАННЯ ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ГІМНАЗІЇ - Онищук, Людмила (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті здійснено аналіз тезаурусу і літературних джерел із досліджуваної проблеми, опрацьовано пріоритетні ідеї педагогічного проектування з метою визначення ефективних засобів і регулятивних настанов щодо проектування освітнього середовища гімназії в контексті реформи загальної середньої освіти; зібрано, систематизовано і науково інтерпретовано об'єктивну інформацію про реальний стан об'єкта проектування, яка свідчить про суспільну потребу у його видозміні.