ПРОБЛЕМА ПОТОЧНОГО ТА ПЕРІОДИЧНОГО КОНТРОЛЮ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ У ПРАКТИЦІ ВИЩОЇ ШКОЛИ XIX СТОЛІТТЯ - Вонсович, Валентина; Вонсович, Геннадій (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
З огляду на тему дослідження, у статті відображено розгляд загальних положень для університетів та інших закладів вищої освіти, розташованих на території України щодо організації поточного та періодичного контролю результатів навчально-пізнавальної діяльності студентів у XIX ст. Визначено основні форми поточного та періодичного контролю, а саме: співбесіда, перевідні іспити, колоквіуми тощо.