МОНІТОРИНГ ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРІГАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ НА ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ ПІДЛІТКІВ - Березкіна, Олена; Височин, Оксана (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
Автори статті констатують, що з огляду на стан здоров’я зростаючого покоління стає зрозумілою деяка обмеженість традиційної організації освітнього процесу та її згубний вплив на здоров’я студентів. У зв’язку з цим актуалізується завдання пошуку ефективних освітніх технологій, у яких збереження здоров’я студентів є пріоритетним. Науково обґрунтоване розгортання процесів розробки й упровадження технологій, спрямованих на збереження здоров’я студентів, вимагає теоретичного обґрунтування сутності поняття здоров’язбереження людини. У зв’язку з постійними соціально-економічними та природними змінами, що відбуваються у світі, діяльність зі збереження, зміцнення та формування здоров’я молодого покоління вимагає своєчасної корекції.