АСОРТИМЕНТ ВИРОБІВ ЗІ СКЛА З ФОНДІВ КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОГО ІСТОРИЧНОГО МУЗЕЮ-ЗАПОВІДНИКА - Мендерецька, Наталія (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті розглядається асортимент виробів зі скла з фондів Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника. Описані основні типологічні групи скляних виробів, які сформовані за функціональними ознаками, побутовим призначенням та стильовими особливостями. Вперше у статті зроблена спроба мистецтвознавчого опису і систематизації виробів зі скла з фондів Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника.