ЕТНОРЕГІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ МУЗИЧНОЇ МОВИ НАРОДНОТАНЦЮВАЛЬНОЇ МУЗИКИ ПІВДЕННО-ЗАХІДНОГО ПОДІЛЛЯ (НА ПРИКЛАДІ АНСАМБЛЮ НАРОДНОЇ МУЗИКИ ОЛЕКСІЯ БЕЦА) - Маринін, Іван (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті висвітлено етнорегіональні особливості музичної мови народно-танцювальної музики Південно-Західного Поділля, яка формувалася через вплив музичної культури інших народів, що проживали в зазначеному регіоні (росіяни, поляки, угорці) або були її географічними сусідами (молдовани, румуни). Досліджено, що формування народно-танцювальної музики відбувалося у тісному зв’язку з природним подільським фольклорно-автентичним середовищем й вирізняється регіональною “етнодіалектичною своєрідністю” характерних ознак традиційних локальних етнорегіональних “музичних діалектів” подільського краю.