ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИВЧЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ТРАДИЦІЙНОЇ НАРОДНОЇ КУЛЬТУРИ УЧНЯМИ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ У ПОЗАУРОЧНИЙ ЧАС - Аліксійчук, Олена (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
Стаття присвячена формам та напрямам позакласної роботи у контексті опанування школярами українською народною традиційною культурою; розглядається організація та методика роботи шкільних музичних віталень та абонементів; розкривається метод проектів та його вплив на розвиток пізнавальних інтересів та творчого потенціалу школярів; висвітлюється проблема організації та функціонування фольклорного гуртка у загальноосвітніх навчальних закладах; зазначено особливості підбору репертуару для фольклорного гуртка; описується методика вивчення фольклорного пісенного матеріалу