МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ СТАНОВЛЕННЯ СВІТОГЛЯДУ У СПАДЩИНІ МИКОЛИ ШЛЕМКЕВИЧА ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ В СУЧАСНІЙ СИСТЕМІ ВИХОВАННЯ - Яців, Оксана (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті на основі концепції людини Миколи Шлемкевича та визначених ним методологічних засад становлення її світогляду виявлені орієнтири у ставленні до людини, її природи, осмислені особливості співіснування зі світом, співжиття з іншими людьми та Богом, а також розглянуті чинники успішного виховання української молоді.