ПЕДАГОГІЧНА СПАДЩИНА І. ОГІЄНКА: ГРОМАДЯНСЬКЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ - Поліщук, Світлана (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті ґрунтовно розкрито проблему виховання громадянськості учнівської та студентської молоді на сучасному етапі, вказано його значення у формуванні правової держави й демократичного суспільства. На основі проведених досліджень автор звертає особливу увагу на обґрунтування Іваном Огієнком необхідності духовно-національного виховання як такого, що в найбільшій мірі відбивається на становленні дитини як особистості з певним громадянським світоглядом.