ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ ОПОРНИМИ ЗАКЛАДАМИ ОСВІТИ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ - Мелешко, Віра (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті проаналізовано інноваційні перетворення та зміни, пов’язані з адміністративнотериторіальною реформою в Україні, що активізують розвиток опорних закладів освіти та вимагають нових підходів до управління такими закладами освіти. Виокремлено основні ознаки та характеристики особливостей управління опорними закладами освіти як нової освітньої структури, їх суттєві відмінності та пріоритети в системі освіти об’єднаної територіальної громади. З’ясовано сукупність особливостей управління опорними закладами освіти, що формуються внаслідок сукупності чинників, характерних для опорних закладів освіти, що функціонують в умовах децентралізації.