ІВАН ОГІЄНКО ЗА УКРАЇНСЬКЕ НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНЕ ВІДРОДЖЕННЯ В ЧАСИ НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНОЇ РЕВОЛЮЦІЇ (1917-1920 рр.) - Лебідь, Інна; Дутко, Олена (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті зроблено спробу розкрити та проаналізувати внесок Івана Огієнка у процес національно-культурного відродження української держави в часи національно-визвольної революції (1917-1920 рр.). Зокрема висвітлюється його діяльність на посаді міністра народної освіти УНР, спрямована на створення єдиної національної школи в українській державі.