ВИХОВНЕ ТА ПЕДАГОГІЧНЕ ЗНАЧЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО ДИТЯЧОГО МУЗИЧНОГО ФОЛЬКЛОРУ - Чайка, Світлана (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті проаналізовано виховне та педагогічне значення українського дитячого музичного фольклору. Національне виховання передбачає принцип народності виховання, що зумовлює потребу у формуванні насамперед національної свідомості, любові до рідної землі і свого народу. Один із шляхів духовного відродження України – прилучення школярів до українського дитячої народної творчості.