СУТНІСТЬ І ЗМІСТ ПРОФЕСІЙНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО ВИКЛАДАЧА МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Переверзєва, Олена (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
Статтю присвячено аналізу сутності й змісту професійної культури майбутнього викладача музичного мистецтва, яка формується завдяки підвищенню рівня професійної культури за умови засвоєння спеціальних, психолого-педагогічних знань і вмінь студентів, а також моделювання реальних професійних відносин під час навчання у закладах вищої освіти. У статті розглядається студент як суб’єкт власної навчально-професійної діяльності, визначається роль мотивації в навчально-професійній діяльності майбутніх викладачів музичного мистецтва, досліджується роль організації самостійної навчально-пізнавальної діяльності студентів, аналізуються психологічні передумови і показники успішності студентів у навчальнопрофесійній діяльності.