СЦЕНІЧНЕ МИСТЕЦТВО В ПЕРІОД СОЦІОКУЛЬТУРНИХ ТРАНСФОРМАЦІЇ - Медведєва, Алла; Муравін, Ростислав (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
Сьогодення вимагає від усіх галузей України життєво-необхідного інноваційного типу розвитку. У цих умовах шлях до інновацій лежить через підвищення інтелектуального рівня людей, що можливо тільки у висококультурному середовищі. У статті розкрито актуальність проблеми підвищення вимог до театральної справи згідно зі специфікою та методологією професійної мистецької освіти. Проведено визначення шляхів і способів збереження в умовах економічної кризи досягнень вітчизняного сценічного мистецтва, а в довгостроковій перспективі – забезпечення динамічного розвитку театральної справи, як у традиційних для України формах, так із використанням інноваційних підходів, адаптації світового досвіду в цій сфері.