РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ НА ОСНОВІ МУЗИЧНОГО СПРИЙМАННЯ ЯК ОДНА З ПЕРВИННИХ ПРОБЛЕМ СУЧАСНОЇ МУЗИЧНОЇ ПЕДАГОГІКИ - Ляшко, Микола (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
Стаття спрямована на обґрунтування теорії дослідження проблеми розвитку творчих здібностей, на загальну інтегративну спрямованість освіти, на необхідність посилення взаємодії мистецтва, на формування поліхудожніх комплексів, що ґрунтується на розвитку здібностей школярів та передбачає підвищення їхньої естетичної культури й гармонійного виховання кожного члена суспільства засобами музичного мистецтва.