МЕТОД ТЕАТРАЛЬНОЇ ЕКСПРЕСІЇ - Домбровська, Валерія; Приліпко, Вікторія (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
Проаналізовано проблему розвитку творчих здібностей та експресії в професійній діяльності акторів. Розглянуто закономірності й особливості відтворення сценічних емоцій акторів та режисерів театру, кіно, серіального виробництва, радіо, дублювання та телебачення. Обґрунтована метода театральної експресії. Доведено, що у своєрідності динаміки емоційного стану актора в образі ролі утілюються, проте, естетичні особливості і даного конкретного спектаклю, зокрема, специфічні особливості його ритмічної побудови.