ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА ЗАСОБАМИ НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ - Данилюк, Людмила (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті зазначено, що розвиток професійних якостей майбутніх учителів образотворчого мистецтва, їх знань, умінь і навичок щодо використання в освітній практиці народної художньої творчості є активним засобом відновлення художніх традицій й формування на цій основі їх національної свідомості. Проаналізована народна творчість, яка традиційно генерує ідеї добра і краси, повагу до людини і відтак сприяє формуванню високої національної духовності майбутніх учителів образотворчого мистецтва, збагачує їх моральні цінності, розвиває творчу активність.