ПРОФЕСІЙНІ ЯКОСТІ АКТОРА - Галкін, Микита (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті розкриваються теоретичні і практичні підходи до процесу виховання акторів і режисерів. Найважливішим моментом у процесі створення сценічного образу є не тільки розуміння над завдання ролі, але й привласнення цієї реально не наявній, уявної мети, її актуалізація, що перетворює мету дій сценічного персонажа в нібито реальну мету дій суб’єкта творчого процесу. Визначено нові засоби та прийоми подолання недоліків у вихованні акторів та режисерів в системі української освіти в галузях сценічного мистецтва та аудіовізуального мистецтва та виробництва. Доведено, що формування буквально всіх якостей актора в ході навчання, а потім – у всій його професійній діяльності не заперечує, а припускає активну роботу його свідомості і психіки загалом.