ФОРМУВАННЯ МЕТОДИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ У КОНТЕКСТІ ІДЕЙ І.А. ЗЯЗЮНА - Ликтей, Людмила (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті висвітлено світоглядні ідеї відомого фундатора сучасної педагогічної науки Івана Андрійовича Зязюна щодо майстерності учителя як найвищого рівня педагогічної діяльності. Проаналізовано основні елементи педагогічної майстерності: гуманістичну спрямованість діяльності вчителя, методичну компетентність, педагогічні здібності та педагогічну техніку тощо. Висвітлено вплив інноваційної діяльності на формування методичної компетентності студентів педагогічних закладів фахової передвищої освіти