ДІЯЛЬНІСТЬ ЛІТНІХ ТАБОРІВ ПРАЦІ І ВІДПОЧИНКУ В СИСТЕМІ ТРУДОВОЇ ПІДГОТОВКИ СТАРШОКЛАСНИКІВ У КІНЦІ 60-х – ПОЧАТКУ 80-х РОКІВ XX СТОЛІТТЯ В УКРАЇНІ - Ковальчук, Геннадій (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
У статті розкрито досвід організації діяльності літніх таборів праці і відпочинку в системі трудової підготовки старшокласників у кінці 60-х – початку 80-х років XX століття в Україні. Основна увага у статті звертається на заходи, які здійснювали партійні, державні і комсомольські органи на необхідність більш активно використовувати літні табори праці і відпочинку під час літніх канікул для трудового та ідейно-політичного виховання старшокласників та відзначено їх досвід роботи, який потребує наукового осмислення та узагальнення в сучасних загальноосвітніх закладах України.