АНАЛІЗ ПРИЧИН ВИНИКНЕННЯ ПРОБЛЕМИ ВПРОВАДЖЕННЯ “МІФОТВОРЧИХ” ДЕКЛАРАЦІЙ ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВИХ ЗАСАД ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ В УКРАЇНІ ТА ОБҐРУНТУВАННЯ НЕОБХІДНОСТІ ЇЇ РОЗВ’ЯЗАННЯ - Кириленко, Ганна; Кириленко, Олександр (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
Автори статті зазначають, що виокремлена сукупність суперечностей, соціальна значущість проблеми, потреба практики фізичного виховання студентів в обґрунтованих технологіях, які б забезпечили теоретико-правові засади фізичного виховання, зумовили пошуки нових форм фізичного виховання в єдності з соціокультурною діяльністю. Не применшуючи значення наукового доробку вчених, констатуємо відсутність на сьогодні у вітчизняній науці державного управління комплексного наукового дослідження механізмів державного управління у сфері фізичної культури і спорту на регіональному рівні, що є однією з причин недосконалості впровадження цих механізмів.