ПІЗНАВАЛЬНО-СИНКРЕТИЧНА СКЛАДОВА В ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ВИХОВАТЕЛІВ ДО РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОЇ ОБДАРОВАНОСТІ ДІТЕЙ - Демченко, Олена; Вацьо, Михайло (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2019)
Обґрунтовано необхідність здійснення психолого-педагогічного супроводу обдарованих дітей у закладі освіти фахівцями з відповідною компетентністю. Виокремлено перспективні напрями спеціальної підготовки майбутніх педагогів до розвитку обдарованості дітей. Визначено систему знань, якими повинні оволодіти майбутні педагоги обдарованих дітей.