ПЕДАГОГІЧНІ МЕХАНІЗМИ ФОРМУВАННЯ ЕМОЦІЙНОГО ДОСВІДУ ТА ЕМОЦІЙНО ЦІННІСНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ДИТИНИ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В КОНТЕКСТІ МИСТЕЦЬКОГО ВПЛИВУ - Олійник, Олена (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті схарактеризовано специфіку педагогічних механізмів формування емоційно ціннісних компетентностей дитини старшого дошкільного віку. На основі здійсненого теоретичного аналізу розкрито сутність сучасних підходів щодо формування емоційного досвіду, доведено складові емоційно ціннісних компетентностей дитини. З’ясовано вплив мистецтва на розвиток емоційного досвіду дитини засобами специфічно дитячих видів діяльності.