ІННОВАЦІЇ В ДОШКІЛЬНІЙ ОСВІТІ: НЕТРАДИЦІЙНА МЕТОДИКА KUMON - Газіна, Ірина (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті здійснено аналіз методики навчання дітей дошкільного віку, запропонованої японським математиком та педагогом Тору Кумоном. Акцентується увага на історії її створення, суті та особливостях. Розкриваються основні принципи методики Kumon: навчання від простого до складного; успіх із самого початку; зрозуміти все від “а” до “я”; секрет досконалості – в практиці; кожна дитина може це. Суть математичного підходу Кumon полягає в тому, щоб регулярно вирішувати приклади на додавання, віднімання, множення й ділення, базові арифметичні операції. Дитина має рухається поетапно, вирішуючи завдання до тих пір, поки це не буде відбуватися швидко й легко. Охарактеризовано структуру та принципи побудови робочих зошитів Kumon.