ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ ВИХОВАТЕЛІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ДО ПРОФЕСІЙНО-ВАЛЕОЛОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Бабюк, Тетяна (Педагогічна освіта: теорія і практика, 2018)
У статті висвітлено сучасний стан підготовки майбутніх вихователів закладів дошкільної освіти до здійснення валеологічного виховання дітей дошкільного віку. Проаналізовано наукові, ціннісні, нормативні і діяльнісні аспекти валеологічної освіти. Зроблена спроба визначити сутність, компоненти та показники професійно-валеологічної компетентності майбутніх педагогів закладів дошкільної освіти. Запропоновано педагогічні умови формування професійновалеологічної компетентності педагога.